Forskriftsendringer fra 2012

Endringer i budsjett- og regnskapsforskriftene og KOSTRA-rapporteringen fra 2012.

Forskrift om årsbudsjett og forskrift om årsregnskap og årsberetning er endret slik at kommuner og fylkeskommuner i skjema 2A - Investeringsbudsjettet/-regnskapet og Økonomisk oversikt - Investering skal spesifisere dekning av tidligere års udekket og bruk av tidligere års udisponert. Det samme vil gjelde for kommunale foretak. Endringene trer i kraft fra budsjett- og regnskapsåret 2012.

Det er videre gjort enkelte endringer i KOSTRA-rapporteringen f.o.m. 2012. Det er opprettet to nye funksjoner vedrørende samhandlingsreformen, funksjon 255 Medfinansiering somatiske tjenester og 256 Akutthjelp helse- og omsorgstjenesten. Videre er det opprettet egne balansekapitler for konserninterne fordringer og gjeld for at disse skal kunne elimineres i rapporteringen av konserntall (jf. Veileder: Rapportering av transaksjoner mellom kommune, komunalt foretak og interkommunale selskap i KOSTRA (Kvalitetssikring av konserntall)).

Ny veiledning om administrasjonsfunksjonene 120/420 og nye sektorkoder er tatt inn i hovedveilederen for 2012.

Departementet henstiller til at kommuner som endrer årsregnskapet etter at KOSTRA-rapporteringen er foretatt, foretar ny rapportering av regnskapstall.

Les mer om endringene i KRDs brev av 11. november 2011 "Endringer i budsjett-/regnskapsforskriften fra 2012 og endringer i regnskapsrapporteringen (KOSTRA) fra 2012" »