Kulturdepartementet følger anmodning fra NKRF

Forenkling i søknad om momskompensasjon. Nå kan stiftelser benytte kommunerevisor.

Kulturdepartementet iverksetter to tiltak for å gjøre det enklere for organisasjonene å søke om momskompensasjon i 2012.

- I Soria Moria II skriver regjeringen at vi vil forenkle og avbyråkratisere samhandlingen mellom det offentlige og frivillig sektor. Det er nettopp det vi gjør med disse endringene, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

For det første åpnes det for bruk av kommunerevisor i de tilfellene der forskriften stiller krav til bruk av godkjent revisor. Tidligere har det ikke vært anledning for organisasjonene til å benytte kommunerevisor. De organisasjonene som har kommunerevisor som sin valgte revisor trenger ikke lenger å knytte til seg en statsautorisert eller registrert revisor i tillegg. Denne forenklingen er i tråd med NKRFs ønske slik dette framkom i brev av 19. oktober 2011 til Kulturdepartementet.

For det andre settes søknadsfristen for 2012 til 1. september slik at organisasjonene får én frist å forholde seg til. I dag er fristen for innsendelse av søknad og for innsendelse av revisorrapport hhv. 15. august og 1. september.