NKRF blir medlem i Transparency International Norge

NKRF følger det gode eksempelet til bl.a. KS, Riksrevisjonen og Lier kommune.

NKRF har i den senere ved noen anledninger hatt samarbeid med/deltatt på arrangementer sammen med Transparency International Norge (TI-N). TIs virksomhet er sammenfallende med interessene for kommunal sektor, og selv om det ikke påvirker revisjonen direkte vil TIs virksomhet påvirke kontrollmiljøet i en positiv retning.

Foreningen arbeider for de formål og etter de prinsipper som følger av
Transparency Internationals Charter. Dens formål er å motarbeide all former for korrupsjon, og misbruk av
stilling og posisjon, og å fremme åpenhet, ansvarlighet og integritet så vel i privat og offentlig sektor som i sivilsamfunnet.

I Norge rettes oppmerksomheten særskilt mot mangelfull åpenhet og korrupsjon i næringsvirksomhet, kommunal og statlig forvaltning, og politikk. Internasjonalt settes søkelyset på utenlandske investeringer, bilateral og multilateral bistand, og internasjonal økonomisk politikk og handel.

Når det gjelder kommunesektoren er det særlig prosjektet "Åpenhet, integritet og antikorrupsjonsarbeid i kommunesektoren" NKRF vil følge tett. Dette prosjektet gjennomføres med noe støtte fra Kommunal- og regionaldepartementet og i samarbeid med bl.a. KS. Det skal:

  • Kartlegge kommunenes sårbarhet og risikoområder for korrupsjon
  • Få fram sektorens behov for verktøy og metoder i arbeidet med å redusere risikoen for korrupsjon
  • Utvikle antikorrupsjonshåndbok for kommunesektoren

Til tross for TI-Ns økte fokus på kommunesektoren er det foreløpig kun Lier kommune som er medlem i foreningen. NKRF oppfordrer kommune-Norge til å følge Liers gode eksempel.

Se mer informasjon på Transparency International Norges nettsider »