KS tar opp praksisgodkjenning med finansministeren

KS gjorde det klart for statsråden at dagens diskriminering av ansatte i kommunal revisjon ikke er akseptabel.

Kommunal revisjon og praksisgodkjenning var blant temaene på et bilateralt møte mellom politisk ledelse i Finansdepartementet og KS nylig.

KS framhevet i møtet at når en ansatt i kommunerevisjonen bare kan opparbeide seg to av de tre påkrevde årene for å bli registrert eller statsautorisert revisor, er det en forskjellsbehandling kommunesektoren ikke kan finne seg i.

KS understreker videre at en kompetent og effektiv kommunerevisjon er svært viktig for å sikre tillit til kommunesektoren. Utviklingen innenfor kommunal revisjon tilsier at tiden er inne for å justere denne regelen. I dag bør det være fullt mulig å være ansatt i et interkommunalt revisjonsselskap og få relevant praksis for tre års praksisgodkjenning.

Det er nå et nytt revisjonsdirektiv under behandling i EU. Finansdepartementet har sagt en vil nedsette en arbeidsgruppe som ser på implementering av dette direktivet, og har selv antydet dette som en anledning for en gjennomgang av saken. KS ber i den forbindelse om følgende:

  • Mandatet for arbeidsgruppen må utformes slik at også revisjon i kommunal sektor blir vurdert, med tanke på at dagens 2 års regel for godkjenning av praksis fjernes
  • Det blir utnevnt personer til utvalget med god forståelse og innsikt i kommunal sektor og kommunal revisjon

KS bistår gjerne med kandidater til utvalget.

Relaterte artikler: