Pilotprosjekt: Samordning av og læring i kjølvannet av offentlig kontrollvirksomhet i utdanningssektoren

Utvidet samarbeid mellom Fylkesmannen i Vest-Agder, Kristiansand Revisjonsdistrikt IKS og KS Agder i perioden 2013 til 2016.

KS Agder, Fylkesmannen i Vest-Agder og Kristiansand Revisjonsdistrikt IKS går sammen om et 3-årig pilotprosjekt som skal utrede og gjennomføre koordinert tilsyn og kontroll på utdanningsområdet. Prosjektet, som i hovedsak finansieres av Kommunal- og regionaldepartementet, skal følge opp signalene i Stortingsmelding 12 (2011-12) «Stat og kommune – styring og samspel».

Pilotprosjektets overordnede målsetninger er av både intern og ekstern karakter.

  • For det første skal prosjektet, i tråd med Meld. St. 12 (2011-12), kapittel 7.5.3 om sammenhengen mellom statlig tilsyn og kommunal egenkontroll, bidra til å styrke, effektivisere og videreutvikle kontrollvirksomheten som utøves i Vest-Agder (internt mål). Det er klart at økt koordinering vil være en forutsetning for økt differensiering av statlige tilsyn.

  • For det andre er målsettingen, jf. Meld. St.12 (2011-12), kapittel 7.5.1, å belyse hvordan offentlig kontrollvirksomhet i større grad kan bidra til læring og utvikling, og i så måte til en forbedring av tjenestene som produseres i utdanningssektoren (eksternt mål). Arbeidshypotesen er her at Fylkesmannens juridiske innfallsvinkel, med vekt på rettssikkerhet, formelle forhold og prosedyrer, komplementerer kommunerevisjonens innfallsvinkel som i tillegg, med utgangspunkt i dimensjonene effektivitet, produktivitet, måloppnåelse og virkninger, analyserer i hvilken grad skolefaglige og økonomiske forhold innvirker på skolenes resultater og på det psykososiale miljøet.

Prosjektarbeidet presenteres jevnlig i forskjellige fora for offentlig kontrollvirksomhet, og departement, Utdanningsdirektoratet samt Fylkesmenn vil være målgruppe for prosjektets sluttrapport.


Stillingsannonse:

Prosjektleder til pilotprosjekt - Samordning av og læring i kjølvannet av offentlig kontrollvirksomhet i utdanningssektoren

Søknadsfrist: 30. mars