MBA-studiet i offentlig revisjon er i gang

Det første kullet på det nye studiet i regi av NHH Executive har sin første samling i Oslo denne uka.

25 forventningsfulle og topp motiverte studenter møtte til den første av i alt 16 samlinger denne uka. Studentene har sitt daglig virke i Riksrevisjonen og sju ulike kommunale revisjonsvirksomheter.

Det er Norges Handelshøyskole (NHH), som på oppdrag fra Riksrevisjonen og Norges Kommunerevisorforbund (NKRF), er ansvarlig for studiet. Studentene vil etter planen være ferdig med sine 60 studiepoeng i mai 2015. I tillegg til fem eksamener skal studentene også gjennomføre en masterutredning. Det neste kullet vil starte opp høsten 2015.

Studiet, som etter gitte kriterier, leder fram til en Executive MBA i offentlig revisjon, er delt inn i fem moduler over fire semester (i alt 48 dager):

  1. Offentlig styring (4 samlinger – 1. semester)
  2. Effektevaluering (3 samlinger – 2. semester)
  3. Budsjettering og regnskapsføring (2 samlinger – 2. semester)
  4. Offentlig rett (4 samlinger – 3. semester)
  5. Revisjon (3 samlinger – 4. semester)

Det har ved etableringen av studiet vært et felles mål for Riksrevisjonen og NKRF at Norge skal ha en sterk og uavhengig offentlig revisjon av høyeste kvalitet. Studiet vil styrke deltakernes kompetanse på fagområder som er særegne for offentlig revisjon. En god og velfungerende offentlig revisjon bidrar til effektiv utnyttelse av samfunnets ressurser.

Offentlig revisjon skal ha stor tillit blant politisk ledelse, offentlige virksomheter og i befolkningen generelt. Internasjonalt er offentlig revisjon i ferd med å etableres som en egen profesjon med sterk akademisk og forskningsmessig forankring med tilhørende utdanningstilbud og sertifiserings-/autorisasjonsordninger.

- Vår ambisjon var å knytte offentlig revisjon opp mot et akademisk fagmiljø som kunne sikre forskning, faglig anerkjennelse og utvikling av fagområdet. Det er også en ambisjon å utvikle offentlig revisjon som en profesjon som kan gi høy faglig status og omdømme, skriver riksrevisor Jørgen Kosmo og NKRFs styreleder Per Olav Nilsen i en presentasjon av studietilbudet.

De sentrale spørsmålene er knyttet til hvordan politiske målsetninger og vedtak blir fulgt opp av forvaltningen, og om forvaltningens styringssystemer og virkemidler er velegnet for at målene kan nås på en økonomisk forsvarlig måte. Studiet skal bidra til mer effektiv planlegging og gjennomføring av offentlig revisjon. Deltakere vil få kunnskap om både teori, forskning og utviklingstrender. De vil lære mer om gjeldende standarder og metodikk, utvikle sin kunnskap om hvordan politisk styrte organisasjoner ledes, styrke sin innsikt i offentlig budsjett- og regnskapsarbeid, samt få økt forståelse av lover for offentlig virksomhet.

På bildet under er de "kommunale" deltakerne samlet (fra venstre):

  • Torkild Halvorsen, Buskerud Kommunerevisjon IKS

  • Bjørg Hagen, Innlandet Revisjon IKS

  • Kathrine Moen Bratteng, Trondheim kommunerevisjon

  • Arnt-Bjarne Aronsen, Finnmark Kommunerevisjon IKS

  • Edith Sætrevik, Rogaland Revisjon IKS

  • Bjørn Hugo Jakobsen, Indre Helgeland kommunerevisjon

  • Bjørn Håkonsen, Østre Romerike revisjonsdistrikt


Her kan du lese nærmere omtale av MBA-studiet i offentlig revisjon på NHHs nettsider »