KMD med ny vurdering

Kommunaldepartementet har avklart regnskapsføringen i de tilfellene hvor kommuner som flytter til KLP, etter avtale får anledning til å fordele innbetaling av egenkapital over flere år.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har i svar til NKRF 5. desember 2014 avklart regnskapsføringen i de tilfellene hvor kommuner som flytter til KLP, etter avtale får anledning til å fordele innbetaling av egenkapital over flere år.

Som følge av at andre leverandører avslutter sine engasjement som pensjonsleverandør for kommunal sektor, flytter mange kommuner sin pensjonsordning til KLP. KLP tilbyr kommuner som trer inn i KLP å fordele innbetalingen av egenkapitalinnskuddet over flere år.

NKRF tok opp spørsmål om regnskapsføring av en slik fordeling med departementet i brev av 12. juli 2014.

Departementet konkluderer med at det er «… kun den delen av egenkapitaltilskuddet som er betalt som etter anordningsprinsippet kan anses som kjent for vedkommende år. Vi viser her også til Foreningen GKRSs rammeverksnotat kapittel 4.4, hvor det er lagt til grunn at regnskapsføring tidligere enn transaksjonstidspunktet ikke vil være aktuelt for gjensidige transaksjoner.»

Som følge av at NKRF tok opp spørsmålet, har KMD med dette endret sin tidligere vurdering gitt i brev av 21. mai 2008 til NKK og KLP.


Relaterte dokumenter: