Full seier for NKRF

Regjeringen foreslår lovendringer om revisors taushetsplikt og utsatt offentlighet for foreløpige revisjons-/selskapskontrollrapporter.

Med Prop. 113 L (2013–2014) Endringar i kommunelova m.m. fremmer Regjeringen to etterlengtede forslag til lovendringer av stor betydning for kommunal revisjon.

Endringene gjelder hhv. revisors taushetsplikt i kommuneloven og utsatt offentlighet for foreløpige revisjons-/selskapskontrollrapporter i offentleglova.

Dagens kommuneloven § 78 nr. 7 foreslås endret til at revisor har taushetsplikt etter forvaltningsloven §§ 13 til 13 e.

I offentleglova § 5 annet ledd foreslås følgende tilføyelse:

Innsyn kan utsetjast for dokument som er utarbeidde av eller til ein revisor for ein kommune eller fylkeskommune, i saker som revisoren skal rapportere til kontrollutvalet, jf. kommuneloven § 78 nr. 5, inntil kontrollutvalet har motteke ein endeleg versjon av dokumentet. Det same gjeld dokument som er utarbeidde frå eller til den som utfører selskapskontroll, jf. kommuneloven § 77 nr. 5.

Daglig leder Ole Kristian Rogndokken, NKRFRegjeringens forslag om revisors taushetsplikt er i tråd med høringsforslaget. Problemstillingene knyttet til kildevern og muligheten for at manglende taushetsplikt kan utnyttes til ulovlige formål synes å være dekket av forslaget.

Regjeringen foreslår også å innføre utsatt offentlighet for revisors rapporter til kontrollutvalget til endelig rapport er mottatt, det samme gjelder rapporter om selskapskontroll, uavhengig av hvem som avgir rapporten.

- NKRF er meget tilfreds med den løsningen som er foreslått, sier daglig leder i NKRF, Ole Kristian Rogndokken, i en kommentar.


Her kan du følge Stortingets behandling av lovforslagene om revisors taushetsplikt og utsatt offentlighet »