Siv Jensen skal vurdere praksiskravet

I et svar på et skriftlig spørsmål fra KrF sier finansministeren at hun skal påse at praksiskravet og hva slags praksis som skal godkjennes skal vurderes i en kommende utredning av revisorloven.

Finansminister Siv Jensen (FrP) Foto: Rune Kongsro

Lederen av Stortingets finanskomite, Hans Olav Syversen (KrF), har i et skriftlig spørsmål til finansminister Siv Jensen (FrP) spurt om hva finansministeren vil gjøre for å sikre at faktisk revisjonspraksis legges til grunn for bevilling, og ikke hva slags organisasjon (les: privat eller offentlig selskap) revisoren er ansatt i?

I svaret fra statsråden framkommer det at forslaget til nye EØS-regler vil medføre et behov for en mer helhetlig gjennomgang av revisorloven, og at en ny vurdering av praksisgodkjenning fra kommunal revisjon bør gjøres i forbindelse med en slik gjennomgang.

EU har nylig vedtatt et revidert revisjonsdirektiv (direktiv 2014/56/EU) og en ny revisjonsforordning (forordning 537/2014). Direktivet skal være gjennomført og nasjonale regler skal tre i kraft i EU 16. juni 2016. Forordningen trer i kraft på samme tidspunkt.

Regelverket antas å være EØS-relevant. Siv Jensen avslutter svaret til Hans Olav Syversen med "Jeg vil derfor påse at vi vurderer praksiskravet og hva slags praksis som skal godkjennes i forbindelse med en utredning av gjennomføring i norsk rett av kommende EØS-regler som svarer til EUs nye regelverk på revisjonsområdet."

Fra KS' og NKRFs side understrekes viktigheten av at kommunal sektor blir representert i den omtalte utredningen.

Fra KS' og NKRFs side understrekes viktigheten av at kommunal sektor blir representert i den omtalte utredningen.

Relaterte artikler:


Dokument nr. 15:9 (2014-2015) Skriftlig spørsmål fra Hans Olav Syversen (KrF) til finansministeren

KS-styret krever likebehandling ved praksisgodkjenning

KS tar opp praksisgodkjenning med finansministeren

KS Bedrift og NKRFs brev av 18. mars 2013 til Finansdepartementet vedr. godkjenning av praksis fra kommunal revisjon

Regjeringen vil vurdere praksiskravet for revisorer (KS Bedrift)