Kontrollutvalgsboka er oppdatert

Andre utgaven av "Kontrollutvalgsboken. Om kontrollutvalgets rolle og oppgaver" er nå tilgjengelig.

"Kontrollutvalgsboken. Om kontrollutvalgets rolle og oppgaver" (KMD, desember 2015)Kontrollutvalget er avgjørende for å oppnå en velfungerende egenkontroll i den enkelte kommune og fylkeskommune. Dette styrker innbyggernes tillit og er viktig for å sikre effektiv og riktig bruk av ressursene.

Målet med veilederen er å skape større forståelse av kontrollutvalgets rolle og oppgaver, og å bidra til et godt samspill mellom de ulike aktørene.

Aktørene i egenkontrollen er kommunestyret eller fylkestinget, kontrollutvalget sammen med sekretariatet, administrasjonssjefen og revisor. En god egenkontroll krever samspill mellom disse. For at dette samspillet skal fungere, er det nødvendig at aktørene kjenner både sin egen og hverandres roller.

Departementet redegjør i veilederen for sin generelle forståelse av kommuneloven og de aktuelle forskriftene om kontrollutvalg og revisjon.

NKRF har vært representert i departementets referansegruppe for oppdatering av 2. utgaven av boka.

Veilederen kommer på både nynorsk og bokmål.


► Her kan du laste ned pdf-versjonen av:

Den kan også bestilles i papirformat fra:

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon | www.publikasjoner.dep.no | publikasjonsbestilling@dss.dep.no | Telefon: 222 40 000 | Publikasjonskode: H-2355 B

KMD oppfordrer imidlertid til edrulighet ved bestilling og gjør samtidig oppmerksom på at boka vil bli delt ut til alle deltakerne på NKRFs Kontrollutvalgskonferanse 2016.