Ressursportal Trøndelag

Fylkesmennene i Trøndelag har utviklet en portal som samler styringsdata fra en rekke leverandører på ett sted.

Ressursportal Trøndelag tilbyr søke- og filtreringsfunksjoner som skal lette arbeidet med å finne relevant innhold.

Det eksisterer i dag en rekke informasjonskilder for kommunene som kan brukes i styring, plan og utviklingsarbeid. Utfordringen er at informasjonen ligger spredt og oppleves vanskelig å sammenstille. I portalen kan kommunene lett finne alle relevant styringsdata, sammenligne egne driftsdata med andre kommuner, og gjøre grundig analyser av driftsdata.

Portalen er i utgangspunktet utviklet med mål om å sammenstille informasjon innen helse- og omsorgssektoren. Men systemet er utviklet på en «universell måte», og portalen har allerede fått på plass viktig innhold innenfor befolkning, økonomi, barnehage, grunnskole, helse og barnevern.

Eksempelvis ligger det kostradata for hele landet med tilhørende benchmarkmodeller for analyse. Det ligger også verktøy for å visualisere kostratallene på kart. Systemet Instant Atlas brukes til visualisering på kart. Her kan bruker gjøre egne filtreringer på tabell, kommune, indikator og år. Webløsningen genererer kartene automatisk.

For de som har brukt benchmarkanalysemodellene i Excel tidligere, så kan disse analysemodellene nå hentes ned i portalen.


► Her finner du Ressursportalen Trøndelag »