Kommunerevisoren runder 70 år

I dag er det 70 år siden første nummeret av bladet Kommunerevisoren ble utgitt.

Kommunerevisoren nr. 1/1946 - utgitt 1. februar 1946

Første nummer av Kommunerevisoren ble utgitt for 70 år siden - 1. februar 1946. Bladet besto av åtte sider, og mye av stoffet var viet framtidig revisjonsordning i kommunal sektor og et tilbakeblikk på revisorarbeidet i okkupasjonstiden.

Under overskriften "Vårt første nummer" kan man bl.a. lese følgende:

""Kommunerevisoren" presenterer seg i dag med sitt første nummer. Bladets oppgave er i det vesentligste gitt i forbundets lover. Det skal virke for kommunerevisorenes faglige, sosiale og økonomiske interesser og arbeide for samhold og kameratskap innen standen. Det er store mål, men de er ikke større enn at de bør nås. (...)
Bladet vil utad være Kommunerevisorforbundets talerør i alle spørsmål som står i tilknytning til revisorenes virke, og det vil tilstrebe et fortsatt godt forhold til de kvinner og menn som er satt til å lede den kommunale forvaltning og til dem som for øvrig arbeider i de respektive kommuners tjeneste. Bladet vil videre søke å utdype respekten for yrket som kommunerevisor, og det vil søke opprettholdt kravet til faglig innsikt. (..)
Bladet starter i det for landet så betydningsfulle gjenreisingens år 1946. Det kreves mer enn noensinne intenst og samvittighetsfullt arbeid av alle byggende krefter. (...) Vi kommunerevisorer vil i godt samarbeid med dem hvis disposisjoner og regnskap vi er satt til å revidere, bidra vårt til at forvaltningen skjer til gavn for det norske folk hvis tjenere vi er."

Bladets første redaktør var Kristian Barlinn, som hadde dette vervet fram til 1948. Kommunerevisoren kom ut en gang i måneden (seks nummer i året, som i dag, fra 1965). Bladet var gratis for medlemmer og hhv. kr 5 og kr 0,50 for årsabonnement og løssalg.

► Her kan du lese det første nummeret av Kommunerevisoren - nr. 1/1946 datert 1. februar 1946 »