www.nkrf.no » Nyheter » 2018 » September » Bernt A. Frydenberg er død

Søk

Hopp over tips en venn - Hovedinnhold - Topp

Tips en venn

Send tips!


      

Følg oss på

Facebook »

NKRF
Haakon VIIs gt. 9
Postboks 1417 Vika
0161 Oslo

Tlf: +47 23 23 97 00

post@nkrf.no

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Bernt A. Frydenberg er død

26.09.2018

Vår tidligere juridiske rådgiver Bernt A. Frydenberg døde 19. september, nær 86 år gammel.

Bernt A. FrydenbergBernt A. Frydenberg var utdannet cand. jur. fra Universitetet i Oslo og hadde bevilling som advokat. Han ble tilknyttet Norges Kommunerevisorforbund som juridisk rådgiver 1. mai 2005, i en alder av 73 år, og vi hadde gleden av å jobbe sammen med ham helt til september i fjor.

Med sin bakgrunn fra bl.a. Kommunaldepartementet og KS ble han en nyttig støttespiller i det kommunale revisjons- og tilsynsmiljøet. Han delte villig av sin vide og dype kunnskap om kommunalrettslige spørsmål, men var alltid nøye med å få fram ulike syn på et saksforhold før han gav sine råd til medlemmene.

Han ble også benyttet som kurs- og foredragsholder, hans kurs for kontrollutvalg og deres sekretariater var alltid fulltegnet. Bernt gav ut bok om kommunalrett, og deltok i bokprosjekter om juridiske spørsmål knyttet til kommunal forvaltning og selskapslovgivning. For hans mange artikler i Kommunerevisoren fikk han artikkelprisen for 2011.

Bernt likte ikke bare å sitte på kontoret og besvare spørsmål ved brev og e-post. Han satte også stor pris på å treffe medlemmene på ulike faglige konferanser.

Vi som jobbet nærmest ham lærte også å kjenne Bernt som en som engasjerte seg ut over det rent faglige. Han reiste mye og hadde mye kunnskap om både internasjonal og norsk historie, og ikke minst hadde han et brennende engasjement knyttet til lokal Oslo-historie og byutviklingen i hovedstaden. Han delte raust av sine rike kunnskaper med alle rundt seg.

Bernt fortjener stor takk og anerkjennelse for sin innsats som støttespiller overfor kommunenes kontrollutvalg og det kommunale revisjons- og tilsynsmiljøet.

Bernt A. Frydenberg bisettes fra Vestre gravlund gamle kapell fredag 28. september kl. 10.00.Til toppen av siden

Topp