KOFA-avgjørelse om kjøp av forvaltningsrevisjon

Sogn og Fjordane Revisjon IKS klaget Sogn og Fjordane fylkeskommune inn for KOFA i forbindelse med en åpen anbudskonkurranse for anskaffelse av forvaltningsrevisjonstjenester.

Sogn og Fjordane Revisjon IKS (klager) har deltatt i en åpen anbudskonkurranse om levering av forvaltningsrevisjonstjenester. Klagenemnda fant at Sogn og Fjordane fylkeskommune (innklagede) hadde brutt forskriften § 20-1 ved at det i konkurransegrunnlaget ikke fremgikk tilstrekkelig klart at det var et annet forhold som skulle vurderes under tildelingskriteriet
[k]ompetanse og erfaring, enn det som skulle vurderes under leverandørenes kvalifikasjoner.

Videre fant klagenemnda at forskriften § 22-2 andre ledd var brutt ved at innklagede hadde benyttet et ulovlig tildelingskriterium som omhandlet kompetanse og erfaring. Ettersom det ulovlige tildelingskriteriet medførte at konkurransen skulle vært avlyst, fant klagenemnda ikke grunn til å behandle klagers øvrige anførsler.

Klagenemda antar at vilkårene for erstatning for den negative kontraktsinteresse kan være oppfylt, ettersom innklagende har benyttet et ulovlig tildelingskriterium.

Les hele KOFA-avgjørelsen her »