NKRF fyller 70 år i dag!

27. oktober 2015 var det 70 år siden Norges Kommunerevisorforbund ble stiftet. | #NKRF70

NKRF ble stiftet 27. oktober 1945Norges Kommunerevisorforbund ble stiftet for 70 år siden på et møte i Ingeniørenes Hus i Oslo. Bak initiativet sto daværende Akershus Kommunerevisorers Forening med S. Alex. Bjerkås (NKRFs første formann) i spissen. Det møtte utsendinger fra 13 fylker, og det var på dette tidspunktet allerede etablert lokalforeninger i mange av landets fylker.

Fokuset for forbundets medlemmer og tillitsvalgte har nok endret seg noe i løpet av disse 70 årene. I dag er NKRF en rendyrket faglig interesseorganisasjon som har til formål å fremme en sunn utvikling av revisjon og tilsyn i kommunal sektor til beste for kommuner og fylkeskommuner.

NKRF har for tiden ca. 560 personlige medlemmer og i overkant av 80 bedriftsmedlemmer. De personlige medlemmene arbeider med revisjon av eller tilsyn med kommunal og fylkeskommunal virksomhet, og er knyttet til revisjonsvirksomheter eller virksomheter som ivaretar sekretariatstjenester for kommunale og fylkeskommunale kontrollutvalg.

Det eneste konstante innenfor de fagområdene, som NKRF er engasjert i, er forandringen. Forbundets seks ansatte og nærmere 30 sentralt tillitsvalgte står med andre ord overfor store utfordringer i årene framover. Da kan det passe å sitere fra avslutningen i 50-årsjubileumsberetningen fra 1995 om at NKRF, som ethvert forbund basert på tillitsmannsarbeid, blir det - og bare det - medlemmene gjør det til.

En enkel markering av NKRFs 70-årsjubileum (#NKRF70) vil skje under middagen på NKRFs lederkonferanse i kveld.