Ny veileder til kontrollutvalgene

Veilederen gir konkrete tips og råd om hvordan medlemmene i kontrollutvalgene kan gjøre en enda bedre jobb.

Kontrollutvalgsboken - om kontrollutvalgets rolle og oppgaver- Målet mitt er å styrkje eigenkontrollen i den einskilde kommune, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Kontrollutvalget er avgjørende for å oppnå en velfungerende egenkontroll i den enkelte kommune eller fylkeskommune. En velfungerende egenkontroll styrker innbyggernes tillit til kommunen og er viktig for å sikre effektiv og rett bruk av ressursene.

Aktørene i egenkontrollen er kommunestyret, kontrollutvalget sammen med sekretariatet, administrasjonssjefen og revisor. En god egenkontroll krever samspill mellom disse. For at dette samspillet skal fungere, er det nødvendig at aktørene kjenner både sin egen og hverandres roller. Målet med veilederen er å skape forståelse av kontrollutvalgets rolle og oppgaver, og bidra til et godt samspill mellom de ulike aktørene.

Veilederen er utarbeidet på oppdrag fra KRD, og en referansegruppe med medlemmer fra bl.a. NKRF har fulgt arbeidet og kommet med innspill underveis.

Veilederen er et ledd i KRDs oppfølging av rapporten "85 tilrådinger for styrkt eigenkontroll i kommunane", og ble presentert og delt ut til alle deltakerne på NKRFs Kontrollutvalgskonferanse 2011 i går.

Her kan du laste ned en pdf-versjon av veilederen "Kontrollutvalgsboken. Om kontrollutvalgets rolle og oppgaver" »