RSK 001 Standard for forvaltningsrevisjon er revidert

Styret i NKRF har revidert RSK 001 med ikrafttredelse fra 1. februar 2011.

NKRFs forvaltningsrevisjonskomite har gjennomført en evaluering av RSK 001 Standard for forvaltningsrevisjon blant medlemmene. På bakgrunn av dette utarbeidet komiteen et forslag til en revidert versjon av RSK 001 som styret sendte på ekstern høring til Kommunal- og regionaldepartementet, KS, Norges Interne Revisorers Forening, Den norske Revisorforening samt NKRFs egne bedriftsmedlemmer.

Endringene i den reviderte versjonen av standarden går først og fremst på en oppstramming og forenkling av struktur og formuleringer. Det er også gjort noen presiseringer. Det materielle innholdet er bare i liten grad endret.

I punkt 13 presiseres det at revisors oppstartsbrev skal gå til administrasjonssjefen og ikke til ”hensiktsmessig ledernivå” som det stod i den forrige versjonen fra 2005. I punkt 16 er det føyd til at administrasjonssjefen skal motta kopi av endelig rapport. I punkt 21 framgår det at revisor med utgangspunkt i bestillingen fra kontrollutvalget må operasjonalisere problemstillingen(e) slik at de blir tilstrekkelig konkretisert og avgrenset til å kunne besvares.

Tidligere punkt 39 er strøket i sin helhet. Punktet krevde at når en problemstilling hadde flere revisjonskriterier, så måtte kriteriene ses i sammenheng og deres innbyrdes tyngde vurderes. I punkt 32 er det gjort til et obligatorisk krav at revisor skal konkludere i forhold til problemstillingen(e). I punkt 36 framgår det at rapporten bør utformes så lesevennlig som mulig. Ifølge punkt 40 er det kommet inn et obligatorisk krav at rapporten skal inneholde et sammendrag. Og endelig er det et nytt punkt 47 som stiller krav om at revisjonsvirksomheten må dokumentere et system for kvalitetskontroll. Det anbefales å følge ISQC 1 Kvalitetskontroll for revisjonsfirmaer som utfører revisjon og begrenset revisjon av regnskaper samt andre attestasjonsoppdrag og beslektede tjenester så langt det passer.

Her kan du lese den reviderte versjonen av RSK 001 Standard for forvaltningsrevisjon »