Den 35. Nordiske Kommunale Revisorkonferansen

Tilbake til kursoversikten

Den 35. Nordiske Kommunale Revisorkonferansen arrangeres 1. - 3. september 2024 i Bergen, Norge.

Konferansen arrangeres på Grand Hotel Terminus i Bergen sentrum.

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Sist oppdatert: 5.7.2024

Nøkkelinfo

Fra/til
1.9—3.9
Påmeldingsfrist
26.7
Pris
NOK 7 900 per person. Prisen inkluderer: • overnatting søndag 1. september – tirsdag 3 september med frokost • alle måltider som angis i programmet • pausemat og kaffe/te • sosialt program søndag kveld NOK 5 005 per person. Prisen inkluderer: • overnatting mandag 2. september – tirsdag 3 september med frokost • alle måltider som angis i programmet 2. og 3. september • pausemat og kaffe/te
Sted
Varighet
Sosialt program - 1.9.: 17.30 - ... 2.9.: 09.00 - 16.45 3.9.: 09.00 - 12.00
Etterutdanning
11 timer iht. NKRFs krav til etterutdanning. Vurderes som 6 timer innen annet iht. både revisorlovens og regnskapsførerlovens etterutdanningskrav.

Mandag 2. september 2024

.

Portrettbilde av Marit Warncke
Marit Warncke Foto: Hans Jørgen Brun

Hovedtema 1: Digitalisering og kunstig intelligens

.

Portrettbilde av Tomas Norvoll
Tomas Norvoll Foto: Astrid Waller
10.00
Pause

Eirik Solheim er en internasjonalt ettertraktet formidler og foredragsholder i medie- og teknologibransjen. Han har 25 års erfaring som teknologirådgiver, medieprodusent og journalist i NRK.

I 2006 startet han den anerkjente utviklingsavdelingen NRKbeta.

Solheim har hatt styreverv i NCE Media/Media City Bergen og vært konsulent i Accenture. Han er tilknyttet Høyskolen i Volda som forsker og er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.

Solheim er kjent for en leken presentasjonsstil og holder foredrag om blant annet kunstig intelligens, internet of things, smarte hjem, droner og teknologitrender.

Portrettbilde av Eirik Solheim
Eirik Solheim Foto: Kim Erlandsen
11.00
Pause

.

Portrettbilde av Lotte Otelie Sørensen
Lotte Otelie Sørensen
12.00
Pause
12.15
Gruppediskusjon
12.45
Felles gjennomgang av gruppediskusjon
13.00
Lunsj

Hovedtema 2: Trygge kommuner

Nicolas Berglund är Manager inom enheten Consulting & Strategy på PwC Sverige. Nicolas arbetar som projektledare inom områden som Totalförsvar, Säkerhetsskydd med särskilt fokus på personalsäkerhet och fysisksäkerhet. Framförallt mot kunder inom offentlig sektor men även en del privat sektor.

F.d Officer i Försvarsmakten. Har arbetat inom Försvarsmakten på olika nivåer mellan 2012 och 2016. 2016-2019 Försvarshögskolan inriktning krigsvetenskap. 2019-2021 Plutonchef nere på K3 i Karlsborg. Spenderade 8 månader som soldat för FN:s Minusma-operation i Mali.

Portrettbilde av Nicolas Berglund
Nicolas Berglund
Portrettbilde av Ari Korhonen
Ari Korhonen Foto: Kommunforbundet
15.00
Pause med kaffe
15.30
Med en pandemi friskt i minne: Erfaringer fra de nordiske land

Interne krefter

Bent Høie var helse- og omsorgsminister i Norge i perioden 2013 - 2021, dvs. under nesten hele koronapandemien. Han har vært stortingsrepresentant i over 20 år, og nestleder i partiet Høyre. Han er nå statsforvalter i Rogaland fylke.

Portrettbilde av Bent Høie
Bent Høie Foto: Carina Johansen
16.30
Plenumsdiskusjon
16.45
Slutt
19.30
Middag

Tirsdag 3. september 2024

Hovedtema 3: Bærekraft og bærekraftsrapportering

Mette Toftegaard Rasmussen varetager ESG og CSRD opgaver hos BDO og har adskillige års erfaring med rapportering og rådgivning indenfor styring af ESG opgaver og projekter. Mette arbejder både med private og offentlige kunder.

Mette vil sætte fokus på hvordan de danske virksomheder, kommuner og regioner i øjeblikket er i gang med at arbejde med at arbejde med bæredygtighedsrapportering, og hvilke forskelligheder der kan være i rapporteringen afhængig af størrelse, kunder og sektor.

Portrettbilde av Mette Toftegaard Rasmussen
Mette Toftegaard Rasmussen Foto: BDO

.

Portrettbilde av Martin Bast Sørsdal
Martin Bast Sørsdal
Portrettbilde av Geir Årset
Geir Årset
09.55
Pause

Sara Lissdaniels, auktoriserad revisor och hållbarhetsspecialist på FAR, den svenska branschorganisationen inom redovisning, revision och rådgivning. Sara ingår i FAR:s specialistgrupper för offentlig sektor och hållbarhet och varit med och tagit fram den svenska standarden för kommunal räkenskapsrevision och den svenska rekommendationen för granskning av hållbarhetsrapportering.

Portrettbilde av Sara Lissdaniels
Sara Lissdaniels

Ross Smith leder IPSASBs team i arbeidet med å utvikle International Public Sector Accounting Standards (IPSAS).

Siden han begynte i IPSASB i 2013, har Ross ledet utviklingen og implementeringen av IPSASBs styringsaktiviteter, og etableringen av IPSASB Consultative Advisory Group. Ross overvåket også IPSASBs prosjekter knyttet til regnskapsføring av finansielle instrumenter og utviklingen av IPSASBs strategi og arbeidsplan 2019-2023.

Før han begynte i IPSASB, jobbet Ross i flere år for et big-4 regnskapsfirma i Canada og Japan. Ross fokuserte på komplekse regnskaps- og revisjonsoppdrag knyttet til offentlige tjenester, industriselskaper og finansinstitusjoner. Ross er Canadian Chartered Professional Accountant.

Portrettbilde av Ross Smith
Ross Smith Foto: IPSASB
11.30
Gruppediskusjon
11.50
Felles avslutning
12.00
Lunsj

Sosialt program | Søndag 1. september 2024

15.00 - 17.00
Ankomst til hotellet og innkvartering

Fløibanen er en skinnegående kabelbane for passasjertrafikk fra Bergen sentrum til Fløyen, som er et utsiktspunkt på Fløyfjellet, et av de sju fjellene som omkranser Bergen. Vi gleder oss til å ta dere med dit!

Bilde av Fløibanen
Fløibanen

Restaurant Bryggen Tracteursted.

Bryggen i Bergen ble etablert omkring 1360 som et «Hanseatisk kontor», og de neste 400 årene dominerte tyskerne Bryggen.

Hovedgrunnlaget for virksomheten var eksport av tørrfisk og import av korn. Det Tyske Kontor på Bryggen var et særegent mannssamfunn preget av hardt arbeid og streng disiplin. Kontoret hadde sin egen jurisdiksjon og eget skolesystem.

Bakerst i gårdene på Bryggen lå de såkalte schøtstuene, som var Hanseatenes felles samlingssted – og dit skal vi! Der ble det servert varme måltider – og vi kan love varme måltider også i Bergen i 2024! Vi gleder oss til å ønske dere velkomne!

Bilde fra utsiden av Restaurant Bryggen Tracteursted
Restaurant Bryggen Tracteursted Foto: Visit Bergen
Bilde inne fra Schøtstuen på restaurant Bryggen Tracteursted
Restaurant Bryggen Tracteursted - Schøtstuen

Påmeldingsskjema

 

Deltakere