Foto: Krankenimages / Unsplash

Prosjekt om oppdatering og videreutvikling av Forvaltnings­revisjonsregisteret

Kommunal- og distriktsdepartementet har gitt tilsagn om tilskudd til prosjektet Oppdatering og videreutvikling av Forvaltningsrevisjonsregisteret.

NKRF har sammen med KS søkt og fått tilsagn om prosjektskjønnsmidler fra KDD til prosjektet om oppdatering og videreutvikling av Forvaltningsrevisjonsregisteret. Prosjektet har blant annet som mål å legge til rette for automatisk utveksling av informasjon mellom felles nasjonal tilsynskalender og registeret, og styrke registeret som et verktøy i den kommunale egenkontrollen.

Prosjektet har blant annet som mål å legge til rette for automatisk utveksling av informasjon mellom felles nasjonal tilsynskalender og registeret, og styrke registeret som et verktøy i den kommunale egenkontrollen.

Forvaltningsrevisjonsregisteret er et samarbeid mellom KS, NKRF og KDD, og holdes i dag oppdatert av NKRF med tilskudd til KS fra KDD over statsbudsjettet. Prosjektet om å videreutvikle Forvaltningsrevisjonsregisteret vil skje i et samarbeidsprosjekt mellom NKRF og KS. NKRF vil ha prosjektlederansvaret og stå for den daglige ledelsen av prosjektet, mens KS er tilskuddsmottaker og samarbeidspartner inn mot prosjektet.

Utviklingsprosjektet skal blant annet:

  • Utvikle ett grensesnitt som kan brukes til utveksling av data mellom tilsynskalenderen og forvaltningsrevisjonsregisteret.
  • Legge til rette for at kommuner og fylkeskommuner kan ta ut statistikk, rapporter og analyser fra registeret om det kommunale og fylkeskommunale risikobildet.
  • Legge til rette for en bedre samhandling og samordning mellom kommunal egenkontroll og statlig tilsyn.
  • Legge til rette for bedre læring og forbedring i kommuner/fylkeskommuner.

Prosjektet skal sluttføres innen 15. november 2022.