NKRF får ny medarbeider

Ellen Lange er ansatt som seniorrådgiver i NKRF. Hennes arbeidsområder vil i hovedsak være innenfor forvaltningsrevisjon og eierskapskontroll.

Ellen er Cand.polit. med hovedfag i sosiologi fra Universitetet i Oslo (2002). Hun har lang erfaring med forvaltningsrevisjon gjennom arbeid i Bærum kommunerevisjon (2002-03), Nedre Romerike Distriktsrevisjon (2003-13) og Oslo kommunerevisjon (2013-16). Ellen kjenner NKRF fra tidligere, blant annet var hun engasjert som kvalitetskontrollør i perioden 2011-16 og med i ei arbeidsgruppe som oppdaterte NKRFs Veileder i forvaltningsrevisjon.

Ellen kommer fra stilling som seniorrådgiver i Kommunesektorens organisasjon (KS), område Forskning, innovasjon og digitalisering, avdeling Innsikt og innovasjon. Her har hun arbeidet med ASSS-samarbeidet, der ti av de største kommunene samarbeider om styringsinformasjon, tjenesteutvikling og interessepolitikk. Hun har også jobbet med ulike læringsnettverk for kommuner, blant annet som prosjektansvarlig for pilotnettverk om egenkontroll, og ansvarlig for forprosjekt for internkontrollprogram og revidering av veilederen «Orden i eget hus. Kommunedirektørens internkontroll».

Ellen Lange

Ellen er 51 år, er født og oppvokst i Kristiansund, og har bodd i Oslo i snart tretti år. I fritida øver hun på å ta byen tilbake etter to år med begrensninger – å gå på kafe, restaurant, kino, teater, bruke treningsstudio, og å treffes hjemme uten å telle mennesker eller måle avstand mellom kuverter. Ellers er hun glad i håndarbeid av ulikt slag – og så har hun et stort hjerte for kommunal sektor!

«Som forvaltningsrevisor må man jobbe med mange forskjellige tjenester – og det har gitt meg innblikk i ulike deler av kommunene. Dette innblikket er en av grunnene til at jeg er veldig glad i kommunene – det er utrolig mye flinke og engasjerte folk, både i administrasjon, tjenester og politikk,» sier hun.

Ellen tiltrer i slutten av mai, og hun erstatter Renate Borgmo som startet i ny jobb i Fredrikstad kommune fra nyttår.

«Ellen er hjertelig velkommen hos oss – og vi er veldig glade for å få henne med på laget,» sier daglig leder Rune Tokle. «Hennes lange erfaring fra forvaltningsrevisjon er midt i blinken, og med sin bakgrunn fra KS har hun de beste forutsetninger for å sette faget inn i et samfunnsperspektiv – til beste for fellesskapets verdier! Vi kan love mange samfunnsviktige arbeidsoppgaver og møte med dyktige og engasjerte medlemmer og medarbeidere,» sier han.