Æresmedlem Per Olav Nilsen | Foto: Bjørn Bråthen

Per Olav Nilsen er utnevnt til æresmedlem i NKRF

Med stående akklamasjon sluttet årsmøtet i Tromsø seg til styrets forslag om å utnevne styreleder Per Olav Nilsen til æresmedlem i NKRF.

Dette er en æresbevisning som er få forunt. Kun tre personer er tidligere utnevnt til æresmedlemmer i NKRF – Annar Fængsrud (1994), Reidar Enger (2021) og Per-Martin Svendsen (2021).

Per Olav Nilsen (60) har vært styreleder i NKRF siden 2004 og ble gjenvalgt for to nye år av årsmøtet i Tromsø. Ingen kan tidligere vise til en slik innsats for NKRF og dets medlemmer og for kontroll og revisjon i kommunene.

Per Olav startet som revisjonsdirektør i Trondheim i 2002, en stilling han fortsatt innehar, og ble raskt engasjert i NKRFs arbeid. Før han gikk på som styreleder i 2004, hadde han allerede rukket å delta som medlem i det såkalte Røed-utvalget, som utredet framtidig organisering av NKRF og (daværende) NKRF servicekontor.

I sin lange lederperiode har Per Olav styrt NKRF-skuta med en stødig og god strategisk hånd. Han har så langt «overlevd» tre daglig ledere og mange flere styre- og komitemedlemmer. Som den lagspilleren og samarbeidets mann han er, har han aldri lagt skjul på at styrelederen alene ikke kan utrette stort. Per Olav har alltid vært flink til å trekke på de øvrige tillitsvalgte og ressursene i administrasjonen.

Hans kolleger i Trondheim kommunerevisjon og den nærmeste familien med Kaja i spissen må også i denne forbindelse berømmes og takkes for at han har fått anledning til å vie så mye tid og ressurser på vakt for fellesskapets verdier!

Per Olav har gjort seg kjent langt utover NKRFs rekker, og han har utvilsomt skrevet seg inn i historien og satt dype spor etter seg i utviklingen av kommunal revisjon og kontroll.

Per Olav har gjort seg kjent langt utover NKRFs rekker, og han har utvilsomt skrevet seg inn i historien og satt dype spor etter seg i utviklingen av kommunal revisjon og kontroll.

Mange viktige og tunge saker og spørsmål for NKRF og medlemmene og for rammebetingelsene for kontroll og revisjon i kommunene har vært behandlet og løst på en utmerket måte under Per Olavs ledelse. Og det vil gå for langt å nevne alle, og med fare for å glemme noe, er intet nevnt.