Foto: Simom Noh / Unsplash

Oslo på topp i Norsk Kulturindeks 2022

Norsk Kulturindeks 2022 er klar fra Telemarksforsking. Etter mange år med Røros på toppen, har nå Oslo klatret til topps.

Norsk Kulturindeks ble lansert av Telemarksforsking første gang i 2011 og er basert på en rekke data om kulturlivet i norske kommuner.

Den nye topplasseringen skyldes delvis at to kategorier er utvidet. Men det skyldes først og fremst at Oslo har fått et bedre kulturtilbud de siste årene gjennom åpningen av Odeon kino, Deichman bibliotek i Bjørvika, samt nye Munchmuseet og Nasjonalmuseet.

Røros, som lenge har toppet indeksen, havner på andre plass, mens Nord-Aurdal innehar den siste pallplassen. Utenfor pallen kommer Stavanger, Lillehammer, Hamar, Bergen, Ål, Trondheim og Tynset. Under pandemien kom flere mindre kommuner på topplista, men etter at samfunnet åpnet opp igjen i 2022, er det igjen byene og regionsentrene som topper.

På nettsiden www.kulturindeks.no finnes et interaktivt kart med resultater for alle kommuner. Her kan du også velge din kommune og få opp resultatene for de ti kategoriene i kulturindeksen.

Kilde: Telemarksforsking

https://www.telemarksforsking.no/oslo-pa-topp-i-norsk-kulturindeks/