MVA og fast eiendom | eKurs

Tilbake til kursoversikten

Nøkkelinfo

Fra/til eKurs
Påmeldingsfrist Løpende
Pris Kr 3 300 eks. mva. (ikke-medl.: kr 3 800 eks. mva.)
Varighet 4,5 timer

Du vil motta en e-post med en lenke til eKurset etter bestilling.

Et sentralt kjennetegn for (fylkes-)kommuners bruk av fast eiendom er at bruken ofte reguleres av både merverdiavgifts- og kompensasjonsregelverket samtidig. I tillegg er justeringsreglene aktuelle i flere saker, noe som gjør at mange opplever avgiftsreglene som krevende på dette området.

Dette kurset er hovedsakelig basert på en gjennomgang av ulike saker hvor intensjonen er å belyse hvilke spørsmål du som revisor enten bør stille deg selv, eller ta opp med (fylkes-)kommunen for å kontrollere at avgiftsbehandlingen er korrekt.

Målsetting

Den viktigste målsetningen med dette kurset er å gi deg kunnskap om hvilke avgiftsrettslige spørsmål som oppstår ved en (fylkes-)kommunes bygging, drift, utleie og overdragelse av fast eiendom. En annen viktig målsetning er å gi deg kunnskap om avgiftsreglene for fast eiendom slik at du kan bidra til å merverdiavgift ikke ender opp som en unødvendig kostnad for (fylkes-)kommunen.

Målgruppe

Nye og erfarne regnskapsrevisorer som bistår kommuner med avgiftsreglene om fast eiendom og andre som har behov for kunnskap om temaet.

Forkunnskaper

Tilsvarende eKurset Innføring i merverdiavgift.

Innhold

  • Innledning
  • Byggeperioden
  • Utleie av bygg og anlegg
  • Drift av eiendom
  • Salg og annen form for overdragelse
  • Overtakelse av infrastruktur fra private utbyggere

Kursholder

Ola Fredriksen, advokat, Advokatfirmaet Fredriksen AS

Etterutdanning

4,5 timer i henhold til NKRFs krav til etterutdanning. Vurderes som 4,5 timer skatte- og avgiftsrett iht. både revisorlovens og regnskapsførerlovens etterutdanningskrav.

Påmelding

«Velg billetter» til eKurset under. Bestiller du for flere, velg riktig antall deltakere. Navn på deltaker(e) med e-postadresse og fakturaadresse legges inn i stegene etterpå. Når bestillingen er ferdig, får hver deltaker en e-post med pålogging til eKurset i kursportalen hos Norsk Interaktiv AS. Merk at e-posten «Velkommen til kurs fra NKRF» har avsender AKS Akademisk Studieforbund.

Ta vare på e-posten fra AKS – du trenger lenken for å komme inn i kursplattformen igjen senere.

I tillegg får du en «Bestillingsbekreftelse» fra NKRF/CHECKIN, men faktura blir ettersendt.

Lenke til en enkel steg-for-steg beskrivelse av bestilling og bruk av kursportal ligger her >> (PDF)