Ny rapport om evaluering av konkurranseutsetting av kommunale revisjonstjenester

Etter innspill fra bl.a. NKRF har PwC og SINTEF lagt fram en ny utgave av rapporten om evaluering av konkurranseutsetting av kommunale revisjonstjenester, samt kravet til at kontrollutvalgene skal ha eget sekretariat.

Rapporten ser nærmere på konsekvensene av lovendringen som 1. juli 2004 åpnet for at kommunale revisjonstjenester kan konkurranseutsettes og som påla kontrollutvalgene å ha et eget sekretariat.

Evalueringen er finansiert av Forskningsrådet innenfor en bevilgning fra Kommunal- og regionaldepartementet. Den er utført i et samarbeid mellom PwC og SINTEF. I tillegg til hovedrapporten inngår flere fagartikler i prosjektet.

Rapporten er datert 29. april 2009. Den første utgaven av rapporten datert 19. januar 2009 er revidert på bakgrunn av et notat datert 10. mars 2009 fra førsteamanuensis, dr. polit Signy Irene Vabo. Notatet var bestilt av departementet og var vedlagt brev fra departementet til Forskningsrådet 24. mars 2009 (sak 09/841). Forskningsrådet oversendte i brev 15. juni 2009 revidert rapport til departementet.

I likhet med Vabo har også NKRF uttalt seg kritisk til den første utgaven av rapporten, som nå altså er lagt fram i ny utgave.

Les NKRFs tidligere kommentar "Privat revisjon gir bedre kvalitet?" her »

Les den nye utgaven av rapporten her »