Artikkelprisen 2022

Tone Jæger Karlstad er tildelt kontroll & revisjons artikkelpris for 2022.

Prisen henger høyt, og den har vært delt ut siden 1995.

Tone Jæger Karlstad, forvaltningsrevisor i KomRev NORD IKS, ble tildelt prisen for artikkelen "Undersøkelser av økonomisk internkontroll i Tana kommune", som sto i kontroll & revisjon nr. 4/2022.

Prisen for 2022 ble delt ut til stor jubel i forbindelse med et sosialt arrangement på NKRFs fagkonferanse 2023 i Tromsø. Karlstad var også engasjert som foredragsholder om artikkelens tema på denne konferansen.

I juryens vurdering av artiklene er det blitt lagt vekt på flere kriterier, blant annet at artikkelen skal ta opp et aktuelt tema, ha faglig tyngde og bringe nytt lys over et tema samt at stoffet skal være presentert på en lett forståelig måte.

Karlstads artikkel skårer godt i forhold til vurderingskriteriene, og den er meget godt mottatt. Nettversjonen er godt besøkt det siste året på NKRFs nettsider, blant annet som følge at Karlstad har presentert Tana-saken i mange ulike fora det siste året.

Artikkelen tar for seg KomRev NORDs undersøkelser av Tana kommunes systemer for økonomisk internkontroll i kjølvannet av avdekking av økonomisk kriminalitet begått av en av kommunens egne ansatte i samarbeid med en ekstern leverandør. Det totale tapet for kommunen overstiger 21 millioner kroner.

Karlstad avslutter sin artikkel med noen betraktninger. Hun skriver blant annet at:

Korrupsjon er noe vi vet forekommer – ikke bare i Tana kommune. Når vi skriver og snakker om våre undersøkelser av økonomisk internkontroll i Tana kommune og de avvik og svakheter vi fant, er det, både fra vår og fra Tana kommune sin side, med et håp om at saken kan skape bevissthet rundt viktigheten av gode systemer for økonomisk internkontroll. Videre at den kan bidra til at aktørene i den kommunale egenkontrollen i enda større grad retter søkelyset mot dette.

Artikkelen kan også lastes ned i pdf-format her (side 6-9): K_R-4-2022.pdf (nkrf.no)

Juryen, som har vurdert kandidater til artikkelprisen for 2022, har bestått av: styreleder og ansvarlig redaktør Per Olav Nilsen, daglig leder Rune Tokle og seniorrådgiver Bjørn Bråthen.