Fra årsmøtesalen i Tromsø | Foto: Knut Erik Lie

NKRFs årsmøte 2023 – sammen mot felles mål

Gjennomføringen av årsmøtet i Tromsø viste viktigheten av at organisasjonen jobber sammen mot felles mål, og der «vi»-følelsen er sterk – samtidig som takhøyden er høy og uenighet og diskusjon sees på som et gode.

Årsmøtet 2023 ble avholdt 12. juni på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i forkant av den tradisjonelle fagkonferansen samme sted.

Det var i overkant 90 personer til stede, og disse representerte 91 personlige stemmer, 142 personlige fullmakter og 518 bedriftsstemmer (fordelt på 20 bedriftsmedlemmer). Antallet bedriftsstemmer skal iht. vedtektene utgjøre minst 2/3 av de totalt mulige stemmene på årsmøtet (§ 8).

Årsmøtet ble avsluttet i god tid før skjema i kjøreplanen, og det ble ledet med stø hånd av æresmedlem Reidar Enger, tidl. sekretariatsleder for kontrollutvalget i Oslo kommune. Med seg som varadirigent, hadde han Margrete Mjølhus Kleiven, KomRev NORD IKS.

I tillegg til de ordinære årsmøtesakene - årsregnskap, beretninger, årsbudsjett og valg, var det saker om styrets forslag til strategi og kvalitetskontrollordningen og noen saker knyttet til vedtektene.

Les også: NKRFs årsmøte 12. juni 2023 (+)

Årsregnskapet er gjort opp med et overskudd på kr 1 446 559. Det var budsjettert med et underskudd på kr 424 775. Differansen skyldes i hovedsak overføring fra pensjonspremiefondet og at en stilling var ubesatt i nesten fem måneder. Balansen viser solid økonomi og god likviditet.

Beretningene fra styret og komiteene vitnet om høy aktivitet i årsmøteperioden. Noe de tillitsvalgte og administrasjonen høstet honnør for.

Styret la fram forslag til strategi for perioden 2023-2033. Det ble enstemmig vedtatt en videreføring av den strategien som ble vedtatt av fjorårets årsmøte:

Ønsket etterlatt inntrykk
NKRF bidrar til at kommune-Norge drives i tråd med fellesskapets interesser.

Hovedmål
NKRF skal som interesseorganisasjon være den dominerende faglige aktøren på revisjon og kontroll av kommunal virksomhet. Vi bidrar til en fremtidsrettet utvikling av våre fagområder.

Delmål

  • NKRF skal være foretrukket interesseorganisasjon for de som jobber innenfor våre fagfelt, og bidra til kunnskapsformidling blant medlemmene.
  • NKRF skal være standardsettende.
  • NKRF skal i perioden bidra til å øke betydningen av og interessen for revisjon og kontroll - som en forutsetning for det norske lokaldemokratiet.
  • NKRF skal i perioden oppfattes å være en pådriver og foretrukken premissleverandør for å profesjonalisere revisjon og kontroll.
  • NKRF skal bidra til økt kvalitet i bærekraftrapportering fra kommunal og offentlig virksomhet.

Årsmøtet 2021 vedtok at NKRFs kvalitetskontrollordning fra 2023 skulle endres fra kontroll av revisjonsenhet til kontroll av oppdragsansvarlig revisor og revisjonsenhet. Etter en diskusjon i kvalitetskontrollkomiteen og styret har man innsett at det er behov for mer utredning og nok tid til at organisasjonen blir tilstrekkelig involvert i prosessen. Årsmøtet sluttet seg til styrets forslag om å utsette endringene og å gjennomføre en høring om grunnlaget for en ny ordring.

Et innkommet forslag om endring av vedtektene slik at valgkomiteen skal velges for to år, medlemmene kan ikke ha andre verv i NKRF samt at komiteen skal jobbe etter retningslinjer vedtatt av årsmøtet, ble enstemmig vedtatt.

Et innkommet forslag om endring av vedtektene slik at begge medlemsgruppene - revisorer og sekretærer, skal ha lik representasjon i styret, at leder og nestleder ikke er fra samme medlemsgruppe og at begge gruppene har like mange representanter i styret, ble ikke stemt over. Styret la fram et alternativt forslag som ble enstemmig vedtatt. Dette gikk i korthet ut på at årsmøtet ba styret om å vurdere foran nevnte forslag, samt retningslinjer for valgkomiteen, i sammenheng med strategiprosessen fram mot årsmøtet 2024.

Valg

Valgkomiteens innstilling ble enstemmig vedtatt uten motkandidater.

Styret har følgende sammensetning etter årsmøtet:

Leder: Per Olav Nilsen, Trondheim kommunerevisjon (gjenvalg - 2023-25)

Nestleder: Ragnhild Aashaug, Konsek Trøndelag IKS (ny, som nestleder - 2023-24)

Styremedlemmer:

  • Mona Moengen, Viken Kontrollutvalgssekretariat IKS - Vikus (ikke på valg - 2022-24)
  • Tor Ole Holbek, Agder Kommunerevisjon IKS (ikke på valg - 2022-24)
  • Arnt Robert Haugan, Revisjon Midt-Norge SA (ny - 2023-25)

De respektive komiteene har med ett unntak de samme ledere etter valgene på årsmøtet:

  • Disiplinærkomiteen: Inger Anne Fredriksen, Viken kommunerevisjon IKS (ny - 2023-24)
  • Forvaltningsrevisjons- og eierskapskontrollkomiteen: Tor Arne Stubbe, Revisjon Midt-Norge SA (ikke på valg - 2022-24)
  • Kvalitetskontrollkomiteen: Øyvind Nordbrønd Grøndahl, Romerike revisjon IKS (ikke på valg - 2022-24)
  • Revisjons- og regnskapskomiteen: Unn Helen Aarvold, Oslo Kommune, Kommunerevisjonen (ikke på valg - 2022-24)
  • Kontrollutvalgskomiteen: Pål Ringnes, Viken kontrollutvalgssekretariat IKS, Vikus (ikke på valg - 2022-24)
  • Valgkomiteen: Morten Alm Birkelid, Revisjon Øst IKS (gjenvalg - 2023-25)

Det ble valgt to nye komitemedlemmer. I kvalitetskontrollkomiteen: Mona Kristensen, Trondheim kommunerevisjon og i revisjons- og regnskapskomiteen: Monica Smith-Tønnesen, Agder Kommunerevisjon IKS.

Æresmedlemskap og hederstegn med diplom

Ved avslutningen av årsmøtet ble styreleder Per Olav Nilsen med stående akklamasjon utnevnt til æresmedlem i NKRF.

Under årsmøtemiddagen ble Linn Therese Bekken, Vestfold og Telemark Revisjon IKS, og Tor Ole Holbek, Agder Kommunerevisjon IKS, tildelt NKRF hederstegn i sølv med diplom.

Her finner du oversikt over NKRFs æresmedlemmer og innehavere av hederstegn i sølv og gull.